berkejaran di dalam hujan

Hujan kembali membasah di bumi Kelantan ini.Perempuan yang botak rambutnya dibahagian tengah kerana habit biasa menjelang peperiksaan mula menarik selimut kembali.Hidupnya terasa malas,hingga malas nak bercerita sudah.Heh

Tarik


Hembus


Tarik


Hembus


Damn.Siapa yang kentut ni.Busuk bau lembu.Euwww..


Dalam musim hujan ini,aktiviti terbatas hanya dirumah.Ada budak gemuk tapi budak gemuk sibuk berkejaran mahu berjumpa kekasih hatinya di UMP yang bernama silat cekak.


Gemuk.


Kita dah lama tak keluar date tau.Masa cuti sebelum raya lagi tau.Hampir 3 bulan,kalau laki bini dah boleh mintak fasakh dah tu tau.Belek-belek gambar dalam laptop tak ada pun gambar terbaru kita.Jadi jangan la kamu sibuk bertanya.


"Cuk ada gambar-gambar kita yang Cit tak ambil lagi ke?"


Damn it.


Esok nak keluar jugak,harus atau aq hilang rasa ghairah untuk keluar kerana sering kali temu janji keluar dengan orang ramai juga banyak terbatal.


****


Bukan tu tujuan nyah menulis entry ni,cuma nyah penat dan malas nak melayan orang dalam cuti.Jangan pulak terasa,hatta jiwa nyah sendiri pun nyah tak terlayan ni kan jiwa orang.Dalam cuti perkara yang pasti akan tiba adalah kemalasan dan kepayahan dalam banyak aspek.


Berkejaran dalam hujan,apa yang kita dapat?


Basah?


Sejuk?


Tangkap basah?IshNtah lah ko orang pikir la sendiri.Apa yang pasti aq x selesa jika dikejar kerana jiwa ini lebih kental untuk mengejar.Sekali yang dikejar mengejarku setelah penat dikejar.Aq hilang rasa.Hilang excited.Neutral kembali kemudiannya semuanya tidak menjadi-jadi lagi seperti :"umpama memburu kijang ,kijang menawar diri dibawa pulang tapi pulang dengan setangkai salak hutan di hujung rimba"notakakiku: nak kejar siapa plak ae?Fahrin Ahmad kan dah single :P
2 anak murid:

joegrimjow said... []

malang kalau tangkap basah dalam keadaan basah
basah kuasa dua

.alie. said... []

ayat 18PL..