Kem Karisma 2Walaupun golongan melayu tak ramai yang berkawan dengan nyah ( dalam company charlie je la )nyah masih berkawan dengan budak-budak dari company lain mcm alfa delta b???.Ala tak ingat dah.

Antara kawan-kawan yang paling nyah suka apabila berkumpul dengan mereka adalah dalam kelas kenegaraan rasanya.Masa tu kelas tu la yang paling menarik sebab banyak buat hands-on.Gelak-gelak tepuk bahu members sume.

Dalam ramai-ramai wira dan wirawati ada seorang wira.Jeng jeng jeng...Namanya Jamal.Jamal ni kalau tengok muka pelakon yang ada masa ni iras muka Nas-T tapi versi kulit gelap.Orangnya kelakar gila-gila suka cari gaduh dengan nyah.Nyah jugak suka cari gadoh dengan dia.Biasanya kami perang mulut tapi in the ends of class kami senyum balik.Nice bukan?

Ada satu malam,masa kami semua dalam surau.Tetiba ada suara wirawati mengilai.Damn.I hate it.Kenapa mesti masa kat surau.Kami semua masa tu tengah baca Yassin.Makin kuat kami baca makin kuat dia mengilai.HUk3..

Segala bulu roma nyah meremang.Takut.Dalam takut sempat lagi tengok muka wirawati tu,tapi cepat-cepat larikan pandangan.Tangan masing-masing erat antara wirawati.Cuak.Tengah mengaji tu,sorang lagi kena.Wira pulak yang kena.Adoo la.Tak lama lepas tu sorang lagi wirawati yang kena.

Malam tu,cukup untuk semua orang berganding bahu dan berkongsi rasa takut.MAsing-masing tidur rapatkan katil kat tengah.Cina India Melayu tak kira sume tu.Maisng-masing baca ayat masing-masing.Siap mintak garam dengan mak cik kantin lagi tau.Kelakar pulak.Malam tu dorm senyap je.

Dua malam berturut-turut kami tidur katil rapat-rapat sebab takut.Malam ketiga,rupanya cikgu masuk dorm kesemua company.Esoknya pula cikgu dengan lantang bersuara suruh tidur tempat masing-masing sebab katanya dia tak senang tengok budak lelaki tidur rapat-rapat berpelukan tak pakai baju.So gay.Hahahaha.

( bersambung )

0 anak murid: